Forensische Zorg

Forensische zorg is geestelijke gezondheidszorg voor (jong)volwassenen die een strafbaar feit hebben gepleegd. Hun delict is mede het gevolg van hun psychische stoornis en of verstandelijke beperking. Forensische zorg wordt verleend in een strafrechtelijk kader, met inbegrip van verslavingszorg en zorg aan verstandelijk gehandicapten. De zorg wordt verleend aan personen met een psychiatrische stoornis die een strafbaar feit hebben gepleegd en bij wie het risico hoog is dat zij opnieuw een strafbaar feit gaan plegen.

PCS is werkzaam in de Zorgbeveiliging binnen de GZ, GZZ en is met name gespecialiseerd in de forensische Zorg. Wij werken voor diverse Zorginstellingen binnen Nederland. Onze medewerkers zijn zowel binnen de beveiliging als binnen de (forensische) zorg opgeleid, waardoor wij vaak direct en gericht kunnen schakelen met en voor onze opdrachtgevers.

Omdat wij ook in contact staan met cliënten op de woonlocaties is het belangrijk dat wij de taal spreken en kunnen fungeren als aanspreekpunt.


Woonlocaties

PCS verzorgt de 24-uurs beveiliging op de woonlocatie van de opdrachtgevers en ziet toe op de veiligheid van zowel cliënten als medewerkers op de locatie. Daarnaast hanteren wij ook de huisregels van onze opdrachtgevers, zodat er binnen de locaties een duidelijke lijn wordt gevolgd, zowel voor cliënten als voor het personeel. De zorgbeveiliger heeft ook een signalerende rol en rapporteert dagelijks zijn/haar bevindingen naar de opdrachtgever.


Surveillance

Als de opdrachtgever kiest voor een volledig pakket dan verzorgt PCS ook de surveillance. De surveillance wordt dagelijks gereden in een tijdslot die wij met de opdrachtgever zijn overeengekomen. Na het einde van de ronde rapporteert de zorgbeveilger zijn/haar bevindingen naar de opdrachtgever. De samenwerking tussen de begeleiders en de zorgbeveiligers loopt hierdoor vaak goed, omdat wij kort schakelen.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u een vrijblijvende offerte opvragen? Of heeft u een vraag en wilt u meer weten van Precaution Security?
Bel of mail ons of vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u op doordeweekse dagen binnen 48 uur terug.

Stel een vraag